Extracurricular

Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor

În fiecare an, pe 23 aprilie, întreaga lume sărbătoreşte cititul – cărţile, autorii, ilustraţiile, editurile. Cărţile au un loc special în viaţa fiecăruia şi, de aceea, elevii Școlii Gimnaziale „Teleki Domokos” din Gornești au ales să realizeze un ”Book- trailer” și să prezinte una din cărțile citite de ei ”Rostogol și vulcanii noroioși” de Lavinia Braniște. 

Mica Unire – 24 ianuarie 2019

A Magyar Kultúra Napja

 

1 februarie- Ziua Cititului cu voce tare!

15 ianuarie- Ziua Culturii Naționale

Ziua Culturii Naţionale este, în viziunea noastră, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române.Activitățile derulate în Școala Gimnazială ”Teleki Domokos” și în structurile arondate acesteia, au avut ca scop promovarea culturii românești, a interculturalitatății şi a multiculturalității prin recitarea de poezii, prezentarea operei eminesciene și a biografiei acestuia, precum și prin materiale video ce au avut ca scop conturarea perioadei în care a trăit marele poet Mihai Eminescu și contemporanii acestuia.

Mulțumim celor implicați!

  

Karácsonyi Vásár-kézműves termékek, mosolyok és öröm!

Târg de Crăciun- produse hand-made, zâmbete și bucurii!

Decembrie 2018

       

    

————————————————————————————————————————————–

Spune NU violenței!

În cadrul proiectului Campania 19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor, în Școala Gimnazială ”Teleki Domokos” din Gornești, Jud Mureș s-au desfășurat activități ce au avut ca scop motivarea tinerilor pentru luarea de măsuri ce pot determina schimbări sociale, precum și implicarea  în prevenirea unora sau mai multora dintre temele asociate violenței.

Obiectivele specifice ale activităților au fost:

  Oferirea tuturor copiilor de medii de învățare sigure, incluzive și eficiente

Asigurarea că toți copiii obțin cunoștințe și abilități pentru promovarea unei culturi de pace și non-violență

-Reducerea impactului violenței în familii, școli și comunități

-Reducerea semnificativă a tuturor formelor de violență în mediul școlar

Grupul țintă a fost format din copii/elevi din ciclul gimnazial și primar, care au lucrat împreună cu profesorii diriginiți, învățătorii  și consilierul educativ al școlii.

poster_19days_2018_FICE_Acor (1)