Proiecte Educaționale

Proiect Concurs -Supereroii lui Picurici

În anul școlar 2019-2020, școala noastră este una dintre școlile înscrise în proiecul național „Supereroii lui Picurici”. E șansa ta să desenezi pentru a câștiga o bicicletă, un laptop, o tabără sau alte premii interesante. Te invităm să îți pui în valoare creativitatea și talentul.

Ia legătura cu profesorul de arte plastice sau orice alt cadru didactic și participă cu încredere. Mai multe detalii vei găsi aici:
https://apanoastra.ro/concurs-supereroii-lui-picuriciÎn anul școlar 2018-2019, în cadrul Școlii Gimnaziale „Teleki Domokos” din Gornești, se vor desfășura următoarele proiecte eTwinning:

1. We learn what we live – proiect internațional ce are ca scop dezvoltarea competențelor transversale ale elevilor. Proiectul încurajează interculturalitatea, colaborarea între școli europene și promovează importanța educației și egalitatea șanselor. Elevii vor participa la activități captivante, alături de alți elevi din școli europene, dezvoltând competențe de comunicare în limba engleză și română, abilități de leadership și gândire critică.

Propunător: prof. Șandor Veronica

2. Din carte în carte…până departe – proiect național ce propune organizarea și implementarea unor activităţi extracurriculare ce au ca scop învăţarea și exersarea funcţională a limbii române de către elevii care aparţin minorităţii maghiare și nu numai. Activitățile vor dezvolta competenţele lingvistice de receptare a unui mesaj scris, producere de mesaj scris în limba română, precum și susținerea lecturii ca abilitate de viață .

Propunător: prof. Șandor Veronica

3. Fun learning with eLi – Proiect international creat pentru grupe de elevi primari cu scopul de a dezvolta competențe de colaborare, comunicare și sociale, creativitatea prin activitățile propuse lunar. Temele activităților diferă lunar, prezentând habitatul animalelor prin jocuri online, activități creative, chestionare, concursuri, proiecte și jocuri. Activitățile centrate în jurul personajului eLi, elefantul ce călătorește printre participanți, îi invită la descoperirea matematicii în natura înconjurătoare printr-o serie de jocuri tematice elaborate în proiect.

Propunător: prof. înv. Fülöp Maria-Magdalena

3. “if it’s favor of the environment, it’s worth covering the wastes”